Novinka!Vyskúšajte našu novú čokoládu Calbena!

Často kladené otázky pri nákupe čokoládovej fontány

Čo je čokoládová fontána?

Predstavte si vežu čokolády, obklopenú čerstvým ovocím a rozmanitými cukrovinkami.
A nie je to len tak nejaká čokoláda, ale luxusná lahodná belgická čokoláda, rozpustená, aby neustále pretekala nahor stredom veže a v kaskádach potom stekala dole po jej poschodiach, ako obrovský čokoládový vodopád  z každého poschodia steká tenký pramienok čokoládového pokušenia, do ktorého môžete namočiť pripravené jahody a ďalšie čerstvé ovocie a lahôdky a tak dosiahnuť dokonalého pôžitku z čokolády. 

Môžeme používať akúkoľvek čokoládu do čokoládových fontány?

Áno, akúkoľvek kvalitnú čokoládu, ktorá ma minimálny obsah kakaového masla 33%.

Akú čokoládu odporúčate do čokoládových fontán?

Naša firma odporúča čokoládu CALLEBAUT, ktorá bola špeciálne vytvorená do fontán a je považovaná za najjemnejšiu na svete.

Môžeme čokoládu, ktorá bola vo fontáne znova použiť?

Áno, ale je nutné presvedčiť sa aby nezostali žiadne zvyšky potravy v čokoláde.

Môžeme používať niečo iné ako čokoládu v čokoládových fontánach?

Áno samozrejme, môžete používať sladké aj pikantné omáčky alebo syry, barbecue a sweet chilli omáčky ktoré sa vynikajúco hodia pri podávaní mäsových pokrmov, zeleniny.

( Omáčky musia byť riedke)

Ako dlho môže byť  čokoládová fontána zapnutá?

Naše domáce čokoládové fontány sú vytvorené na 4 – 5 hodinové používanie denne, dezertné čokoládové fontány (MINI PREMIER)  sú vytvorené na 2 hodinové používanie denne (postačujúce pre party a oslavy) a čokoládové fontány do gastronómie môžu byť zapnuté 24 hod. denne.

Je ťažké čistiť čokoládové fontány?

Nie, naše fontány sú vytvorené na jednoduché čistenie a uskladnenie. Miskový systém je možné umyť v myčke nádobia a základňu s motorom poutierame s vlhkou handrou.

Ako rozpustíme čokoládu?

Čokoláda sa dá rozpúšťať v mikrovlnke a aj v niektorých fontánach. Umiestnite uzavretý sáčok do mirkovlnky nastavte polovičný režim a zapnite na 2 minúty, vyberte sáčok premasírujte ho a vložte späť do mikrovlnky na 2 minúty (ak čokoláda nie je roztopená opakujte celý proces ešte raz)

Ak ide o nádobu: umiestnite otvorenú nádobu do mikrovlnky na 1 minútu, čokoládu premiešjte a nádobu vložte späť do mikrovlnky na ďalšiu minútu(ak čokoláda nie je roztopená opakujte celý proces ešte raz)

Sáčok otvorte alebo z otvorenej nádoby čokoládu nalejte do fontány. Na rozpustenie čokolády vo fontáne stačí otvoriť sáčok alebo nádobu nasypať čokoládu do fontány a čakať kým sa roztopí ( čokoládu najlepšie rozpúšťa čokoládová fontána PREMIER a profesionálne gastro fontány).

© 2010 – 2023 Beneo, s.r.o.