Často kladené otázky pri nákupe čokoládovej fontány
Čo je čokoládová fontána?
Predstavte si vežu čokolády, obklopenú čerstvým ovocím a rozmanitými cukrovinkami.
A nie je to len tak nejaká čokoláda, ale luxusná lahodná belgická čokoláda, rozpustená, aby neustále pretekala nahor stredom veže a v kaskádach potom stekala dole po jej poschodiach, ako obrovský čokoládový vodopád z každého poschodia steká tenký pramienok čokoládového pokušenia, do ktorého môžete namočiť pripravené jahody a ďalšie čerstvé ovocie a lahôdky a tak dosiahnuť dokonalého pôžitku z čokolády.
Môžeme používať akúkoľvek čokoládu do čokoládových fontány?
Áno, akúkoľvek kvalitnú čokoládu, ktorá ma minimálny obsah kakaového masla 33%.
Akú čokoládu odporúčate do čokoládových fontán?
Naša firma odporúča čokoládu CALLEBAUT, ktorá bola špeciálne vytvorená do fontán a je považovaná za najjemnejšiu na svete.
Môžeme čokoládu, ktorá bola vo fontáne znova použiť?
Áno, ale je nutné presvedčiť sa aby nezostali žiadne zvyšky potravy v čokoláde.
Môžeme používať niečo iné ako čokoládu v čokoládových fontánach?
Áno samozrejme, môžete používať sladké aj pikantné omáčky alebo syry, barbecue a sweet chilli omáčky ktoré sa vynikajúco hodia pri podávaní mäsových pokrmov, zeleniny.
( Omáčky musia byť riedke)
Ako dlho môže byť čokoládová fontána zapnutá?
Naše domáce čokoládové fontány sú vytvorené na 4 – 5 hodinové používanie denne, dezertné čokoládové fontány (MINI PREMIER) sú vytvorené na 2 hodinové používanie denne (postačujúce pre party a oslavy) a čokoládové fontány do gastronómie môžu byť zapnuté 24 hod. denne.
Je ťažké čistiť čokoládové fontány?
Nie, naše fontány sú vytvorené na jednoduché čistenie a uskladnenie. Miskový systém je možné umyť v myčke nádobia a základňu s motorom poutierame s vlhkou handrou.
Ako rozpustíme čokoládu?
Čokoláda sa dá rozpúšťať v mikrovlnke a aj v niektorých fontánach. Umiestnite uzavretý sáčok do mirkovlnky nastavte polovičný režim a zapnite na 2 minúty, vyberte sáčok premasírujte ho a vložte späť do mikrovlnky na 2 minúty (ak čokoláda nie je roztopená opakujte celý proces ešte raz)
Ak ide o nádobu: umiestnite otvorenú nádobu do mikrovlnky na 1 minútu, čokoládu premiešjte a nádobu vložte späť do mikrovlnky na ďalšiu minútu(ak čokoláda nie je roztopená opakujte celý proces ešte raz)
Sáčok otvorte alebo z otvorenej nádoby čokoládu nalejte do fontány. Na rozpustenie čokolády vo fontáne stačí otvoriť sáčok alebo nádobu nasypať čokoládu do fontány a čakať kým sa roztopí ( čokoládu najlepšie rozpúšťa čokoládová fontána PREMIER a profesionálne gastro fontány).